Over ons

Zeezicht door de jaren heen..

Strandpaviljoen Zeezicht was al voor de Tweede Wereldoorlog een begrip op het strand van Castricum.

Een plek om lekker te genieten van zee, strand, eten en drinken. Strandpaviljoen Zeezicht is de perfecte locatie voor elke gelegenheid. Van lunch tot diner, van verjaardag tot bruiloft.

Strandpaviljoen Zeezicht is 365 dagen per jaar genieten.

De eerste bebouwing is van voor de oorlog en stond rechts van de strandafgang. Het paviljoen droeg toen de naam Zee- en Strandzicht. Later verhuisde het paviljoen zich naar de huidige plek; het eerste strandpaviljoen aan je linkerhand.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het paviljoen gevorderd door de Duitsers en mocht het 4 zomers lang niet op het strand worden geplaatst. Direct na de bevrijding zorgde de toenmalige burgemeester van Castricum ervoor dat het strand, en dus de paviljoens, weer zo spoedig mogelijk geopend zouden worden.

In 1984 kwam Strandpaviljoen Zee- en Strandzicht in handen van Joke en Rinus. 
Zij hebben de eerste stappen gezet naar het Zeezicht van nu. In 2002 namen hun zoon en schoonzoon het paviljoen over.

2010 was het eerste jaar dat Zeezicht ook in de winter te bezoeken viel.

In de aanloop naar de zomer van 2019 werd Zeezicht getroffen door een binnenbrand. Het magazijn en gedeeltelijk de feestzaal liepen behoorlijk wat (rook)schade op. Het restaurant en terras bleven gespaard en konden geopend blijven, dankzij het snelle ter plaatse zijn van de brandweer. Hierna volgden vier weken van herstellen en restylen van de zaal en kon ook deze weer in gebruik genomen worden voor de vele feesten, partijen en bruiloften die wij met veel plezier voor onze gasten organiseren. 

Sinds 1 januari 2020 zijn Michael & Cynthia mede-eigenaar geworden van Strandpaviljoen Zeezicht. Een lang gekoesterde droom die uit kwam! Zij zijn met frisse moed ingestapt in dit prachtige bedrijf maar hebben helaas geen droomstart gehad i.v.m. het Corona virus. Maar ze blijven positief, kijken vooruit en doen hun uiterste best om op deze prachtige locatie op een gezonde manier Strandpaviljoen Zeezicht voort te zetten.

Na de recente nieuwbouw in 2023 en de vernieuwde menukaart staan Michael en Cynthia samen met hun gezellige gastvrije team klaar om u met open armen te ontvangen.